Кількість
|
Вартість
|
||
|
Якщо ви любите робити заготовки на зиму власноруч, маєте власний сад чи город, продукти з якого ви не встигаєте вжити за сезон, як альтернативу консервації вашого врожаю, можна розглянути його дегідратацію. Такий спосіб обробки овочів, фруктів, грибів і навіть м'яса дає змогу зберегти максимальну кількість корисних речовин у продуктах, принести нові смаки та страви у ваш раціон. До того ж дегідратор або сушка для фруктів якісно зробить всю роботу за вас, що дуже зручно для господинь, які не мають у своєму розпорядженні значної кількості часу для домашніх справ. Купити сушку для фруктів і овочів у справедливому співвідношенні ціна-якість з доставкою в Київ, Харків, Дніпро, Одеса та інші населені пункти нашої країни можна в інтернет-магазині Kipish.
Дегідратор - пристрій, який позбавляє продукти, поміщені в нього, вологи. Вони значно зменшуються в розмірі (на 40-80%), внаслідок чого з цілого ящика помідорів у вас може вийти півлітрова баночка в'ялених томатів. Цей прилад також може сушити зелень, трави, квіти для збору чаїв, наприклад. Висушені фрукти, ягоди, овочі та гриби можна зберігати до 2-х років у герметичній упаковці або до року у відкритій. У деяких моделях дегідраторів можна робити пастилу і м'ясні джерки.
Основні характеристики дегідраторів
Під час вибору хорошої сушки для фруктів або для ягід необхідно розібратися в принципі їхньої роботи та характеристиках. На основі цього вам буде простіше зробити правильний вибір. Стандартні сушарки складаються з нагрівального елемента і вентилятора, який розганяє тепле повітря по периметру пристрою і називаються конвекційними. Але є ще моделі з використанням інфрачервоних променів, що дає змогу зберегти в продуктах більше корисних вітамінів і мікроелементів. Усі дегідратори працюють від електрики.
За своїм призначенням сушки для грибів, фруктів і овочів поділяються на побутові та промислові. За типом управління вони бувають електронні та механічні. У разі перебоїв електрики, перші потрібно виставляти за новим, а другі просто продовжать свою роботу далі за появи живлення. Також зверніть увагу на такі важливі показники дегідратора як:
- Місткість. Сюди входять показники корисного об'єму сушарки, кількість можливих секцій. Тут потрібно оцінити масштаби своїх заготовок, але для першого знайомства з дегідратором цілком вистачить до 5 секцій.
- Потужність. Чим вона більша, тим швидше сушитимуться ваші продукти. Сушки з потужністю понад 400 Вт підходять для сушіння риби і м'яса.
- Кількість режимів роботи. Чим їх більше, тим більше різновидів продуктів у такій сушарці можна обробити.
Такі характеристика є основними при виборі хорошого дегідратора.
Далі можна розглянути сушку для фруктів за її додатковими функціями та можливостями. До них можна віднести наявність у пристрою:
- індикатора ввімкнення;
- таймера;
- автовимкнення;
- захисту від перегріву;
- регулювання повітряного потоку;
- регулюванням висоти секції.
Усі дегідратори виготовляються із пластику, металу або їхньої якісної комбінації. Якщо ваша сушарка постійно стоятиме на видному місці, то варто звернути увагу на її колір, щоб вона гармонійно вписалася в інтер'єр вашої робочої зони, адже вона досить габаритна і може кидатися в очі. Але вона точно незамінна для тих, хто не любить раціонально використовувати продовольчі ресурси.